Prokuria Suport

Licitația Inversă la Nivel de Linie

Licitația la nivel de linie este o opțiune specială a licitației inverse. Acest articol trece pas cu pas prin procesul de creare a unei licitații la nivel de linie pentru a asigura o colaborare eficientă între utilizatorii platformei.

Cele 2 se deosebesc prin modul în care sunt abordate bunurile/ serviciile solicitate. Dacă la o licitație inversă normală, accentul se pune pe viziunea macro, pe totaluri, atât la cotații, la prețul de începere cât și la pasul minim, la licitația la nivel de linie, accentul se pune pe analiza micro a ofertei, pe cotația, prețul de începere cât și pe pasul minim pentru fiecare produs/ serviciu în parte. Cumpărătorul poate selecta mai mulți câștigători pentru același eveniment, pentru fiecare linie in parte.

Pentru a genera un astfel de eveniment, Utilizatorul selectează din meniul „Setări avansate” dintr-o licitație inversă opțiunea "Licitație la nivel de linie".

Recomandăm sa parcurgeți și materialul legat de crearea unei licitații inverse pentru a intelege pașii ce trebuie parcursi pentru a o configura.

Odată selectată această opțiune, câmpurile „Preț pornire” și „Pas minin” din cadrul secțiunii „Informații Generale”, devin inactive iar în secțiunea 4. Articole, sunt adăugate două noi coloane la nivel de articol:

 • Preț pornire/total – suma maximă la nivel de articol pe care Utilizatorul o poate accepta. Furnizorii nu vor putea plasa o cotație mai mare decât prețul de pornire pentru articolul respectiv. Prețul de pornire se aplică la totalul cotației furnizorului pentru o linie de articol. Astfel, pentru furnizori, totalul cotației (prețul/um * cantitate) pentru un articol trebuie să fie mai mic sau egal cu Prețul de pornire.

  • Ex.: Preț pornire 5000 RON, Cantitate necesară: 10 bucăți => Cotația furnizorului poate fi maxim 500 RON. Cotația furnizorului nu poate depăși valoarea de 5000 RON.

 • Pas minim/total - diferența minimă cu care o nouă ofertă la nivel de articol a aceluiași furnizor trebui să fie mai mică decât oferta sa anterioară pentru acel articol. Pasul minim este stabilit de utilizator, iar furnizorul poate reduce oricând cotația sa cu o valoare mai mare decât pasul minim, dacă dorește. Pasul minim se aplică la totalul cotației (prețul/um * cantitate) la nivel de linie.

  • Ex.: Pas minim 100 RON, Cotația totală per linie articol = 5000 RON=> următoarea cotație a furnizorului trebuie să fie mai mică sau egală cu: 4900 RON. Cotația nu poate fi 4950, deoarece nu ar respecta pasul minim cu care trebuie să scadă.

Particularități ale licitației la nivel de linie:

 • Furnizorii nu pot plasa cotații zero „0”. Un mesaj de notificare va fi afișat pe ecranul furnizorului dacă acest lucru se întâmplă.

2019-12-31_12-31-34.png

În cazul în care un furnizor emite o cotație mai mare decât cotația inițială la nivel de articol, câmpul cotației va fi evidențiat în galben și un mesaj de eroare va apărea pe ecranul acestuia.

2019-12-31_12-34-59 supplier nu poate co
 • Dacă un furnizor a introdus cotația în mod greșit și dorește să revină la cotația anterioară, atunci se poate proceda astfel:

  • se șterge orice cifră introdusă în câmpul de cotație

  • se trimite oferta cu câmpul respectiv necompletat

  • de îndată ce pasul 2 a fost îndeplinit, platforma permite funizorului să crească cotația la prețul dorit

 

Pentru publicarea unei licitații inverse la nivel de linie se aplică aceiași pași descriși pe pagina Publicare licitație inversă.

Pentru monitorizarea răspunsurilor furnizorilor și inchiderea licitației se aplică detaliile din pagina dedicată, Monitorizare și Închidere Licitație Inversă.

Te-ai blocat undeva? Nu-ți face griji, suntem alături de tine. Lasă-ne un mail la support@prokuria.com și te vom contacta noi.