top of page

Termeni si conditii

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII CU ATENȚIE ÎNAINTE DE A UTILIZA WEBSITE-UL

1. Introducere

Prokuria S.R.L. este o societate cu răspundere limitată organizată în mod valabil în conformitate cu legile din România, având sediul social situat în Strada Rasuri nr. 8, camera 8, Sectorul 2, București, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/13198/2016, având cod unic de înregistrare (CUI) 36609013 și EUID ROONRC.J40/13198/2016 („Prokuria“).


Prokuria oferă soluții de aprovizionare și achiziții bazate pe cloud, care ajută organizațiile să automatizeze achizițiile, prin intermediul platformei multilingve de software bazate pe web, disponibilă pe prokuria.com și toate subdomeniile sale, inclusiv, dar fără a se limita la app.prokuria.com, care au ca principale funcționalități posibilitatea de a crea „Evenimente de Achiziții” care sunt cereri (RFI, RFP, RFQ), licitații inverse, licitații la termen și licitații de tip Dutch și alte procese și comunicări de achiziții cu vânzătorii și furnizorii sau potențialii vânzători și furnizori ai Utilizatorilor Înregistrați („Website-ul”). 

Prezentul Contract stabilește termenii care guvernează relația dintre Prokuria și dumneavoastră, cu care sunteți de acord, și pe care veți fi obligat în mod legal să îi respectați atunci când utilizați Website-ul. Astfel cum se utilizează în prezentul Contract, „utilizarea” include, fără a se limita la vizitarea, navigarea, accesarea informațiilor, a conținutului, a funcționalității și/sau a serviciilor oferite prin intermediul Website-ului, fie în calitate de Utilizator Invitat sau de Utilizator Înregistrat.

Prin utilizarea Website-ului, sunteți de acord să acceptați acești termeni și condiții („Termenii și Condițiile/Contractul") ca Utilizator Înregistrat sau ca Utilizator Invitat. Veți fi obligat să respectați termenii și condițiile prezentului Contract în ceea ce privește accesul sau utilizarea acestui Website și orice actualizare, modificare, adăugare sau alterare ulterioară a acestui Website. Dacă nu acceptați toți termenii și condițiile prezentului Contract, vă rugăm să nu utilizați acest Website.


Dumneavoastră, în calitate de Utilizator, declarați că (a) aveți autoritatea de a angaja entitatea la prezentul Contract; (b) adresa pe care o utilizați la înregistrare este sediul principal al activității unei astfel de entități comerciale; și (c) toate celelalte informații transmise către Prokuria și afiliaților săi în cursul procesului de înregistrare sunt adevărate, exacte, actuale și complete.

Acești Termeni și Condiții se aplică, în limitele relevante stabilite prin modul de utilizare a Website-ului, atât pentru:

(i)    „Utilizatori Înregistrați” care sunt utilizatori care vor avea un cont pe Website și sunt cei care inițiază un Eveniment de Achiziție. Utilizatorii Înregistrați au, de asemenea, o relație contractuală cu Prokuria bazată pe Contractul de Licență Software menționat mai jos la Clauza 2 și include agenții, afiliații, administratorii, directorii și angajații Utilizatorilor Înregistrați; și
(ii)    „Utilizatori Invitați” care nu au un cont pe Website, dar care vor utiliza Website-ul pe baza unei invitații din partea Utilizatorilor Înregistrați de a participa la Evenimentul de Achiziție. Utilizatorii Invitați sunt vânzătorii și furnizorii sau potențialii vânzători și furnizori ai Utilizatorilor Înregistrați (inclusiv agenții, afiliații, administratorii, directorii și angajații acestora) și, prin urmare au sau există posibilitatea să aibă în viitor, o relație contractuală separată cu Utilizatorii Înregistrați.

Utilizatorii Înregistrați și Utilizatorii Invitați sunt denumiți, în continuare, „Utilizatori”.


2. Alți termeni aplicabili


Acești Termeni și Condiții se referă la următorii termeni suplimentari, care se aplică, de asemenea, utilizării de către dvs. a Website-ului:


Politica de Confidențialitate. 


Politica privind cookie-urile, care prevede informații despre cookie-urile de pe site-ul nostru.


Contractul de Licență Software, care stabilește dispozițiile care reglementează relația dintre Prokuria și Utilizatorii Înregistrați în legătură cu atribuirea licenței pentru utilizarea Software-ului.

3. Modificarea Termenilor și Condițiilor


Prokuria are dreptul de a modifica acești Termeni și Condiții, precum și alți termeni suplimentari aplicabili, inclusiv cei menționați în Clauza 2 de mai sus, în orice moment, din unul sau mai multe dintre următoarele motive:


a) în cazul în care modificarea vă este favorabilă;
b) în cazul în care modificarea devine necesară din punct de vedere legal;
c) pentru a reflecta modificările aduse Website-ului;
d) în vederea schimbării, îmbunătățirii, actualizării sau adăugării unor funcții la serviciile furnizate de către Prokuria sau pentru a oferi noi servicii ori pentru a elimina unul sau mai multe servicii;
e) pentru a îmbunătăți securitatea serviciilor furnizate de Prokuria;
f)  din orice alt motiv pe care Prokuria îl consideră valabil sau necesar.


Orice modificare a prezentului Contract intră în vigoare imediat, prin publicarea pe Website și prin notificarea prin e-mail către toți Utilizatorii Înregistrați. Prezentul Contract nu poate fi modificat în alt mod.


De asemenea, este responsabilitatea dvs. ca Utilizator să verificați periodic dacă Termenii și Condițiile au suferit modificări. Utilizarea continuă a Website-ului după publicarea oricăror modificări ale Termenilor și Condițiilor constituie acceptarea și acordul dvs. față de aceste modificări. De fiecare dată când doriți să utilizați site-ul nostru, vă rugăm să verificați acești Termeni și Condiții pentru a vă asigura că înțelegeți termenii care se aplică în acel moment.

4. Modificările și Accesarea Website-ului


Prokuria poate actualiza și modifica periodic Website-ul. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că site-ul poate fi depășit la un anumit moment de utilizare și nu avem nicio obligație de a actualiza Website-ul în timp real.


Nu garantăm că Website-ul nu are nicio eroare sau că nu vor exista erori sau omisiuni în conținutul său.


Nu garantăm că Website-ul sau orice conținut din acesta va fi în permanență disponibil sau va fi neîntrerupt. Putem suspenda sau retrage ori restricționa disponibilitatea întregului Website sau a oricărei părți a acestuia din motive comerciale și operaționale. Vom încerca să vă înștiințăm în mod rezonabil cu privire la orice suspendare sau retragere. Cu toate acestea, Prokuria nu va fi răspunzătoare față de niciun Utilizator pentru imposibilitatea de a utiliza Website-ul (fie din cauza întreruperii, limitării accesului, modificărilor ori încetărilor oricăror funcționalități ale Website-ului sau alte asemenea), pentru orice întârzieri, inexactități, erori sau omisiuni în ceea ce privește orice comunicare sau transmitere sau pentru orice daune (directe, indirecte, subsecvente sau de altă natură) care rezultă din utilizarea Website-ului sau din incapacitatea de a utiliza Website-ul sau oricare dintre funcționalitățile acestuia. 


Dumneavoastră, în calitate de Utilizator Înregistrat, sunteți, de asemenea, responsabil de asigurarea faptului că toate persoanele care folosesc datele de identificare/detaliile contului dumneavoastră cunosc și respectă acești Termeni și Condiții.


Utilizarea conținutului sau a materialelor Website-ului în orice scop care nu este permis în mod expres în acești Termeni și Condiții este interzisă.


O parte din conținutul afișat pe acest Website este furnizat sau postat de către terțe părți și nu de către Prokuria. Prokuria nu este responsabilă pentru exactitatea, caracterul adecvat, legalitatea sau veridicitatea conținutului unui terț. Prokuria nu este răspunzătoare față de niciun utilizator în ceea ce privește folosirea de către un astfel de Utilizator a conținutului provenind de la terți. Responsabilitatea pentru conținutul furnizat de orice terță parte revine în totalitate acestei terțe părți. Prokuria nu este răspunzătoare pentru niciun conținut publicat de terțe părți pe Website.


Prokuria nu garantează că Website-ul va fi securizat sau fără erori sau viruși. Sunteți responsabil pentru configurarea tehnologiei informației, a programelor pentru calculator și a platformei pentru accesarea Wesite-ul. Ar trebui să utilizați propriul software de protecție împotriva virușilor.


Nu trebuie să utilizați în mod defectuos Website-ul prin introducerea cu bună știință a virușilor, troienilor, worms, bombelor logice sau a altor materiale care sunt dăunătoare sau periculoase din punct de vedere tehnologic. Este interzis să încercați să obțineți acces neautorizat la Website, la serverul pe care este găzduit site-ul nostru sau la orice server, computer sau bază de date conectată la Website-ul nostru.

5. Detaliile Contului


Dacă alegeți sau vă este furnizat un cod de identificare a utilizatorului, o parolă sau orice altă informație ca parte a procedurilor noastre de securitate, trebuie să tratați aceste informații ca fiind confidențiale. Nu trebuie să le dezvăluiți niciunei terțe părți.
Avem dreptul de a dezactiva orice cod de identificare a utilizatorului sau parolă, indiferent dacă a fost aleasă de dvs. sau a fost alocată de noi, în orice moment, dacă, în opinia noastră rezonabilă, nu ați respectat vreuna dintre dispozițiile acestor condiții de utilizare.
Dacă știți sau suspectați că altcineva decât dvs., cunoaște codul de identificare a utilizatorului sau parola, trebuie să ne înștiințați prompt la contact [at] prokuria.com.


6. Servicii


Prokuria pune la dispoziție Website-ul și, prin urmare, Prokuria nu este un agent al Utilizatorilor și acționează exclusiv ca un facilitator al Evenimentelor de Achiziții, permițând Utilizatorilor Înregistrați și Utilizatorilor Invitați să facă schimb de informații.


Evenimentul de Achiziție este creat/inițiat de Utilizatorii Înregistrați, iar Utilizatorii Invitați sunt participanți la Evenimentul de Achiziție. Toți Utilizatorii acceptă faptul că Evenimentul de Achiziție și orice materiale asociate de pe Website sunt incluse la instrucțiunea Utilizatorului Înregistrat și nu constituie reprezentări, acțiuni sau declarații ale Prokuria și nu sunt obligatorii pentru Prokuria, ci constituie reprezentări, acțiuni sau declarații ale Utilizatorului Înregistrat.


Utilizatorul Înregistrat este responsabil pentru invitarea Utilizatorilor Invitați să participe la fiecare Eveniment de Achiziție.


Relația dintre Utilizatorul Înregistrat și Utilizatorii Invitați nu face obiectul acestor Termeni și Condiții și, prin urmare, Prokuria nu are nicio răspundere în legătură cu nicio relație între Utilizatorii Înregistrați și Utilizatorii Invitați.


Fiecare Utilizator ia la cunoștință riscurile tranzacțiilor efectuate prin intermediul Website-ului și înțelege pe deplin riscurile de răspundere sau de prejudiciu de orice fel legate de activități ulterioare de orice fel cu privire la produsele sau serviciile care fac obiectul tranzacțiilor prin intermediul Website-ului.


Prokuria (inclusiv agenții săi, afiliații, administratorii, directorii și angajații) nu poate fi ținută răspunzătoare de către niciun Utilizator implicat într-un litigiu/dispută cu o altă parte la o tranzacție pentru orice pretenție, cerere, acțiune, procedură, costuri, cheltuieli sau daune (inclusiv fără a se limita la daune efective, speciale, accidentale sau subsecvente) care rezultă din sau în legătură cu o astfel de tranzacție.

7. Utilizatori


Pentru orice material sau informație publicată pe Website sau furnizată la www.prokuria.com sau afișată de Prokuria cu autorizarea Utilizatorului, fiecare Utilizator declară, garantează și se angajează că deține toate drepturile de autor, mărcile comerciale, secretele comerciale sau licențele și permisele de brevet necesare de la terți și/sau a oricăror alte licențe sau permise necesare în legătură cu orice alte drepturi personale sau de proprietate ale unei părți terțe (inclusiv, dar fără a se limita la drepturile la confidențialitate).


Fiecare Utilizator declară, garantează și se angajează că va avea întreaga responsabilitate de a se asigura că orice material sau informație pe care o postează pe Website sau pe care o furnizează către Prokuria ori în legătură cu care autorizează prokuria.com să afișeze, nu încalcă drepturile terților și că produsele prezentate prin aceasta nu încalcă drepturile terților, sau că este postată cu permisiunea titularilor acestor drepturi.


Fiecare Utilizator declară, garantează și se angajează că are dreptul de a fabrica, oferi, vinde, importa, exporta și distribui produsele pe care le oferă și le afișează pe Website. Fiecare Utilizator Înregistrat declară, garantează și se angajează că fabricarea, oferirea, vânzarea, importul, exportul și/sau distribuția acestor produse nu încalcă drepturi ale terților.


Fiecare Utilizator declară, garantează și se angajează că informațiile transmise către/prin Prokuria pentru afișare pe Website:


(a)    nu conțin informații frauduloase, nu fac oferte frauduloase de articole, nu implică vânzarea sau încercarea de vânzare de articole contrafăcute sau furate sau obiecte ale căror vânzări și/sau comercializare sunt interzise de orice lege aplicabilă, și nu promovează altfel orice alte activități ilegale;
(b)    nu vor fi utilizate în orice alt scop ilicit sau nu vor fi utilizate pentru a înșela alți Utilizatori ai Website-ului, ca parte a unei strategii în acest scop;
(c)    nu se vor referi la vânzarea de produse sau servicii care încalcă sau care susțin sau încurajează încălcarea sau violarea drepturilor de autor, brevetului, mărcilor comerciale, secretului comercial sau a altor drepturi de proprietate, de publicitate sau de confidențialitate ale unor terțe părți sau oricăror altor drepturi ale unor terțe părți;
(d)    nu vor întruchipa orice persoană sau entitate, nu vor prezenta greșit/denatura reprezentarea oricărui Utilizator sau afilierea oricărui Utilizator cu orice persoană sau entitate;
(e)    nu vor contraveni oricărei legi, statut, ordonanță sau reglementări aplicabile (inclusiv, fără limitare, la cele care reglementează controlul exporturilor, protecția consumatorilor, concurența neloială, anti-discriminarea sau publicitatea falsă);
(f)    nu vor fi defăimătoare, calomnioase, nu vor amenința în mod ilegal și nu vor hărțui;
(g)    nu vor fi obscene sau să conțină sau să se raporteze la pornografie sau la vânzare în scop sexual sau la orice alt conținut sexual sau să promoveze materiale sexuale explicite sau care sunt, în orice fel, dăunătoare pentru minori;
(h)    nu vor promova discriminarea bazată inclusiv, dar fără a se limita la rasă, sex, credințe religioase, etnie, naționalitate, dizabilitate, orientare sexuală sau vârstă;
(i)    nu vor conține orice material care constituie publicitate neautorizată sau hărțuire (inclusiv, dar fără a se limita la spamming), care poate fi considerat ca invadare a vieții private sau care încurajează conduita infracțională, care poate atrage răspunderea civilă sau care încalcă orice lege sau regulament;
(j)    nu vor solicita relații de afaceri de la orice Utilizator în legătură cu o activitate comercială care concurează cu Prokuria;
(k)    nu vor fi distructive sau nu vor conține viruși informatici sau alte dispozitive și coduri distructive care au ca efect deteriorarea, interferarea, interceptarea sau exproprierea către terți neautorizați a oricărui software sau sistem hardware, a oricăror date sau informații personale;
(l)    nu vor face legătura directă sau indirectă cu sau nu vor include descrieri de bunuri sau servicii sau alte materiale care încalcă orice lege sau regulament sau care sunt interzise în temeiul prezentului Contract;
(m)    nu vor induce în orice mod sau nu vor rezulta în niciun mod într-o răspundere pentru Prokuria sau afiliații săi.

La discreția sa, Prokuria poate înlătura orice material afișat pe Website care ar putea fi considerat  în mod rezonabil sau este considerat, în mod rezonabil, de Prokuria ilegal, care ar putea supune Prokuria și afiliații săi la răspundere, încălca prezentul Contract sau ar putea fi în alt mod considerat necorespunzător în opinia Prokuria.


8. Contractul de Licență Software


Trebuie să urmați formularul de înregistrare online de pe Website, disponibil la https://app.prokuria.com/authentication.html#/register  pentru a deveni un Utilizator Înregistrat. Pentru a crea un Eveniment de Achiziție, trebuie să fiți un Utilizator Înregistrat.


Utilizatorii Înregistrați vor fi taxati pentru o licență de utilizare a Website-ului pentru a desfășura Evenimente de Achiziții („Licența”). Licența va fi guvernată de prevederile Contractului de Licență Software menționat la Clauza 2 de mai sus. Pe baza acestui Contract de Licență Software, Prokuria, în calitatea sa de autor și deținător exclusiv al tuturor drepturilor patrimoniale de autor  în ceea ce privește aplicația bazată pe web (platformă) APLICAȚIA PROKURIA („Software-ul”), cedează în mod neexclusiv Utilizatorului Înregistrat, în schimbul plății unei Remunerații (așa cum este definită în Contractul de Licență Software) licența de utilizare a Software-ului.


În cazul în care Utilizatorii Înregistrați și Prokuria decid să încheie un Contract de Licență Software separat și nu cel inclus aici, prevederile acestui contract separat vor prevala.


9. Plata


Plata va fi făcută de către Utilizatorii Înregistrați în conformitate cu Contractul de Licență Software menționat în Clauza 2 de mai sus.
Utilizatorii Invitați nu vor fi taxați de către Prokuria pentru participarea la Evenimentele de Achiziție.


10. Drepturile de proprietate intelectuală


Termenul „Drepturi de Proprietate Intelectuală” din acești Termeni și Condiții înseamnă: mărci, mărci de serviciu, drepturi în denumiri comerciale, denumiri oficiale, logo-uri sau forme de prezentare, brevete, modele de utilitate, drepturi asupra invențiilor, drepturi asupra programelor software, drepturi asupra desenelor înregistrare sau neînregistrate, drepturi de autor, drepturi asupra bazelor de date, drepturi asupra numelor de domenii sau URL-urilor, precum și orice alte drepturi similare în orice parte a lumii (inclusiv know-how și secrete comerciale) și orice alte drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv toate aplicațiile (și drepturile de a solicita și de a fi acordat), reînnoiri sau prelungiri, și drepturi de a pretinde prioritate de la, asemenea drepturi și toate drepturile similare sau echivalente sau forme de protecție care subzistă sau vor subzista, acum sau în viitor, în orice parte a lumii.


Utilizatorii recunosc că toate Drepturile de Proprietate Intelectuală cu privire la Website (înțelegându-se prin aceasta software-ul și platforma în sine și procesele de design/proiectare a acestora)  aparțin și vor aparține Prokuria și nu vor avea niciun drept asupra sau față de Website, altul decât dreptul de a-l utiliza în conformitate cu termenii acestor Termeni și Condiții, inclusiv cu Contractul de Licență Software. De asemenea, Utilizatorii iau la cunoștință faptul că o parte din conținutul afișat pe Website este furnizat sau postat de către terți și nu de către Prokuria. Prokuria nu răspunde pentru acuratețea, corectitudinea, legalitatea sau veridicitatea conținutului terților. Prokuria nu va fi răspunzătoare față de niciun Utilizator în legătură cu încrederea pe care o acordă un Utilizator unui astfel de conținut terț.


Prokuria este deținătorul exclusiv sau concesionarul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală cu privire la Website.


11. Limitarea răspunderii


În cazul oricărei pagube cauzate oricărui sistem informatic al Utilizatorului sau în cazul în care orice Utilizator pierde date ca urmare a descărcării sau obținerii de orice material prin intermediul Website-ului, Prokuria va fi exonerată de orice răspundere, deoarece aceste operațiuni vor fi făcute la discreția și pe responsabilitatea exclusivă a Utilizatorului.


În niciun caz, Prokuria nu va fi ținută răspunzătoare pentru întârzierea sau eșecul sau întreruperea conținutului sau a serviciilor furnizate prin intermediul Website-ului, care rezultă direct sau indirect din acte naturale, forțe sau cauze care depășesc controlul rezonabil, inclusiv fără limitare, defecțiuni pe Internet, computer, telecomunicații sau orice alte echipamente, panouri de energie electrică, greve, dispute de muncă, revolte, insurecții, tulburări civile, deficiență de forță de muncă sau materiale, incendii, inundații, furtuni, explozii, forță majoră, război, acțiuni guvernamentale, ordine ale instanțelor interne sau străine sau neexecutarea de către terți.


Fiecare Utilizator acceptă să despăgubească și să asigure că Prokuria, afiliații săi,  administratorii, directorii și angajații nu vor suferi pierderi, datorii și nu vor avea răspunderi (inclusiv pentru costurile legale pe bază de despăgubire integrală), care pot rezulta, direct sau indirect, din orice pretenții solicitate de către terți sau de orice alte terțe părți referitoare la produsele oferite sau afișate pe Website.


Fiecare Utilizator este de acord cu faptul că Prokuria nu este responsabilă și nu va avea nicio răspundere pentru orice materiale postate de un alt Utilizator sau de oricare alt terț, inclusiv materiale defăimătoare, ofensatoare sau ilicite și că riscul de daune cauzate de acest material revine în întregime fiecărui Utilizator.


Prokuria nu răspunde pentru daune speciale, directe, indirecte, punitive, incidentale sau subsecvente sau pentru orice daune (inclusiv, dar fără a se limita la daune pentru pierderi de profit sau economii, întrerupere de afaceri, pierdere de informații), indiferent dacă sunt contractuale, din neglijență sau de alt fel, ori orice alte daune rezultate din oricare dintre următoarele:


(a)    utilizarea sau incapacitatea de a utiliza Website-ul;
(b)    orice defect în ceea ce privește bunurile, eșantioanele, datele, informațiile sau serviciile achiziționate sau obținute de la un Utilizator sau de la un furnizor terț de servicii prin intermediul Website-ului;
(c)    încălcarea drepturilor sau pretențiilor terților sau cerințelor pe care fabricarea, importul, exportul, distribuția, oferirea, afișarea, cumpărarea, vânzarea și / sau utilizarea produselor sau serviciilor oferite sau afișate pe Website de către Utilizatori le-ar putea încălca sau despre care s-ar putea afirma că încalcă drepturile terților; sau revendicări ale oricărei părți cum că au dreptul la apărare sau la despăgubire în legătură cu afirmații de drepturi, cereri sau revendicări ale unor terți solicitanți;
(d)    accesul neautorizat de către terți la date sau informații private ale oricărui Utilizator Înregistrat sau Utilizator Invitat care rezultă direct sau indirect din actele Utilizatorilor;
(e)    declarații sau conduite ale oricărui Utilizator de pe Website.


12. Integralitatea Contractului


Acești Termeni și Condiții și termenii suplimentari menționați la Clauza 2 de mai sus, constituie întregul Contract dintre Prokuria și dvs. în legătură cu utilizarea Website-ului.


13. Legea aplicabilă


Acestor Termeni și Condiții le este aplicabilă legea română, iar dumneavoastră sunteți de acord, în mod irevocabil, ca orice dispută decurgând din sau în legătură cu acești Termeni și Condiții să fie de competența instanțelor din București.


14. Limba


Acești Termeni și Condiții au fost redactați atât în limba română, cât și în limba engleză, iar în cazul în care există diferențe între aceste versiuni, versiunea în limba română va prevala.


15. Divizare


Dacă o dispoziție sau o parte din acești Temeni și Condiții este sau devine nulă, ilegală sau neaplicabilă, aceasta se consideră modificată doar în măsura necesară pentru a o face valabilă, legală și executorie. În cazul în care o astfel de modificare nu este posibilă, dispoziția relevantă sau acea parte din respectiva dispoziție se consideră eliminată. Orice modificare sau eliminare a unei dispoziții sau a unei părți dintr-o dispoziție în temeiul prezentei Clauze 16 nu afectează valabilitatea și aplicabilitatea celorlalte dispoziții.


16. Contact


Pentru a ne contacta, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la  contact [at] prokuria.com sau să ne sunați la +40 371 066 786. 

bottom of page